Zoeken
  • ecomnaus

TPAKT: bruisend groen in het midden van Tstad.


TPAKT, vroeger industrie, nu een vooruitstrevende duurzame plek in het midden van de stad. Verzameling van toffe initiatieven als Het DAK, een dakboerderij van formaat met serre, kippen, bijen en tomaten die groeien op watertonnen vol graskarpers. Kokkerel, een foodtruck die voet aan de grond heeft gezet in de gebouwen, rechtstreeks verbonden met de boerderij, Bioforum, De landgenoten, enz... Een plek om samen te komen, te berusten of te creëren. En dat laatste is wat ik als Ecomanus met veel plezier daar gedaan heb. Van gevelgroen, langs schaduwtuin, tot ecologische wasfontein (zie boven). Een wasfontijn die zelf zijn water zuivert en laat circuleren doorheen 3 waterbassins gevuld met waterzuiverende planten. Volledig recuperatie en upcycling. Rondomrond beplant met kruiden en eetbaar groen. In samenwerking met De Groene Fietser en Lammas VZW


186 keer bekeken
  • White Facebook Icon

Ecomanus

Josse Horsten

Hoogstraat 64

2861 OLV-Waver

+32(0)499/24.76.90

info@ecomanus.be