Zoeken
  • Ecomanus

Dubbel zonne-energie op dak van vintage paardentram


In Ichtegem bij Boer Bas broedt er wat. Tussen de paarden, varkens en melkgeiten loopt een geëngageerde bioboer met plannen heen en weer tussen stal en tuinderij.

Er wordt stap voor stap een oude mooie paardentram opgeknapt tot marktkraam.

Doel: Eén dag in de week in Brugge, als het lekkers van Jens zijn boerderij en bevriende bioboeren aan de man te brengen.

Weetje: Er word naar Brugge gereden op old -school paardenkracht. 2 knollen zullen de kraam trekken tot in het centrum van Brugge. Dat gaat een mooi zicht zijn!

Ecomanus mocht 1 dag neerstrijken om een off-grid zonneinstallatie te installeren op deze marktkraam. De installatie zal 3 frigo's en de kassa voorzien van energie. Zo blijft alles lekker koel in de zomer. We hebben de batterijen netjes weggewerkt onder de zonnepanelen op het dak, en zo is er ook genoeg plaats voor paardeneten. Die mogen lekker smullen als Jens zijn groenten aanprijst in een Oost-West vlaams accent.

En zo hebben we dubbel zonne-energie op het dak.

In de vorm van hooi en zonnepanelen.

Hooi is misschien wel de meest effeciënte manier om zonne-energie op te slaan. Geen enkel apparaat kan zo goed zonne-energie omzetten als een plant dat doet. De zonnepanelen doen hun best maar komen eigenlijk niet in de buurt. Wel zo praktisch stroom voor gekoelde kaas, boter en melk...

Heb jij een project dat voorzien wil worden van off-grid zonne-energie? Laat het me weten, dan bekijken we samen de mogelijkheden!


143 keer bekeken
  • White Facebook Icon

Ecomanus

Josse Horsten

Hoogstraat 64

2861 OLV-Waver

+32(0)499/24.76.90

info@ecomanus.be