TPAKT: bruisend groen in het midden van Tstad.

November 9, 2017

 TPAKT, vroeger industrie, nu een vooruitstrevende duurzame plek in het midden van de stad. Verzameling van toffe initiatieven als Het DAK, een dakboerderij van formaat met serre, kippen, bijen en tomaten die groeien op watertonnen vol graskarpers. Kokkerel, een foodtruck die voet aan de grond heeft gezet in de gebouwen, rechtstreeks verbonden met de boerderij, Bioforum, De landgenoten, enz...

Een plek om samen te komen, te berusten of te creëren. En dat laatste is wat ik als Ecomanus met veel plezier daar gedaan heb. Van gevelgroen, langs schaduwtuin, tot ecologische wasfontein (zie boven). Een wasfontijn die zelf zijn water zuivert en laat circuleren doorheen 3 waterbassins gevuld met waterzuiverende planten. Volledig recuperatie en upcycling. Rondomrond beplant met kruiden en eetbaar groen. 

In samenwerking met De Groene Fietser en Lammas VZW


 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente realisaties

October 8, 2018

October 8, 2018

Please reload

  • White Facebook Icon

Ecomanus

Josse Horsten

Hoogstraat 64

2861 OLV-Waver

+32(0)499/24.76.90

info@ecomanus.be