Vergroening van het Groen Kwartier Antwerpen.

March 1, 2018

 

 

 

 

Naast T PAKT in Antwerpen ligt "Het Groen Kwartier", op de site van het voormalige militaire hospitaal. Ik was blij verrast dat ik na de aanleg van de fontein op T PAKT een telefoon kreeg van één van de bewoners van Het Groen Kwartier. 
Toen ik op het DAK van TPAK stond had ik me al afgevraagd of we Het Groen Kwartier ook niet wat biodiverser en groen-levendiger konden maken.

Na de telefoon hebben we een bestaand ontwerp verder uitgewerkt samen om de stadstuin om te toveren tot een gelaagde eetbare oase, met bloemen in elk seizoen en een kleine kruidenspiraal. De pergola zorgt op termijn voor kiwis en voor een rustplek in de koele schaduw,beschut van de zomerzon. Plus, je kan er ook aan schommelen! Wie weet vinden we volgend jaar ook wel een aantal kikkers terug in de waterpartij of een koppel flirtende libellen?

 

Ism. De Groene fietser

 

Foto voor de werken: 

 


Foto tijdens:
 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente realisaties

October 8, 2018

October 8, 2018

Please reload

  • White Facebook Icon

Ecomanus

Josse Horsten

Hoogstraat 64

2861 OLV-Waver

+32(0)499/24.76.90

info@ecomanus.be